MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
5. Za dużo dodatków – przygotowując kiszone ogórki zadbajmy,...
fot. pixabay.com

Wyśmienite ogórki kiszone – są chrupiące, aromatyczne i zdrowe. Poznaj sprawdzony przepis. Zobacz, jak kisić ogórki i jakich błędów unikać

Błędy przy kiszeniu ogórków. Dodatek przypraw

5. Za dużo dodatków – przygotowując kiszone ogórki zadbajmy, by waga dodatków wyniosła około 3 proc. masy całości. Jeśli dodamy za dużo czosnku czy przypraw, zdominują one całkowicie smak naszej kiszonki. Ważne także, by zalać ogórki ciepłą zalewą, która uwolni aromat przypraw takich, jak liście laurowe, gorczyca czy ziele angielskie.

Zobacz również

Pijani matka i syn kierowali na zmianę

Pijani matka i syn kierowali na zmianę

Pożar ciężarówki wypełnionej magazynami energii i panelami fotowoltaicznymi

Pożar ciężarówki wypełnionej magazynami energii i panelami fotowoltaicznymi

Polecamy

Politycy, nie zabijajcie polskich mediów

Politycy, nie zabijajcie polskich mediów

Jedz i chudnij. Poprawisz swój metabolizm i spalisz tłuszcz

HIT DNIA
Jedz i chudnij. Poprawisz swój metabolizm i spalisz tłuszcz

Nowa Toyota GR Yaris. Zmieniono nie tylko skrzynię biegów

Nowa Toyota GR Yaris. Zmieniono nie tylko skrzynię biegów