MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
W barwnej skórce jabłka znajdują się liczne substancje o...
fot. pixabay

Dlaczego warto jeść jabłka? Korzyści jest wiele! Wspomogą odchudzanie, koncentrację i pracę serca. Już jedno jabłko dziennie zrobi różnicę

To „zamiatacze” wolnych rodników

W barwnej skórce jabłka znajdują się liczne substancje o działaniu antyoksydacyjnym, takie jak beta-karoten (48 mcg.), kryptoksantyna (20 mcg.), luteina i zeaksantyna (54 mcg.), cyjanidyna (2,86 mg), epikatechina (13,7 mg), kwercetyna (7,3 mg), proantocyjanidyny (171 mg).

Jabłka pomagają neutralizować nadmiar wolnych rodników, które towarzyszą otyłości, cukrzycy i innym chorobom metabolicznym.

Zobacz również

Linette w drugiej rundzie debla Wimbledonu. Z Amerykanką Stearns odprawiły Rumunki

NOWE
Linette w drugiej rundzie debla Wimbledonu. Z Amerykanką Stearns odprawiły Rumunki

Tajemnice życia krowy i produkcji serów poznali uczestnicy zajęć w SM w Łużnej

NOWE
Tajemnice życia krowy i produkcji serów poznali uczestnicy zajęć w SM w Łużnej

Polecamy

Szczepienie HPV dla dorosłych. Kiedy i czy można się zaszczepić?

GORĄCY TEMAT
Szczepienie HPV dla dorosłych. Kiedy i czy można się zaszczepić?

Ten dżem zrobisz już w lipcu. Tak smaczny, że chce się go wyjadać ze słoiczka

Ten dżem zrobisz już w lipcu. Tak smaczny, że chce się go wyjadać ze słoiczka

Jak sprawdzić, czy ktoś jest psychologiem? To nie takie proste. Ekspertka wyjaśnia

Jak sprawdzić, czy ktoś jest psychologiem? To nie takie proste. Ekspertka wyjaśnia